joi, 13 decembrie 2007

Rase de caini -- Boxer

Pagina principala Despre site Sugestii Link-uri utile Contact
email:
parola: utilizator nou ?
Tine minte emailul si parola
var addtoLayout=0; // addtoLayout: 0=Horizontal 1 row, 1=Horizontal 2 rows, 2=Vertical with icons, 3=Vertical no icons
var addtoMethod=0; // addtoMethod: 0=direct link, 1=popup
var AddURL = document.location.href; // could be set dynamically to your blog posts permalink
var AddTitle = escape(document.title); // same here, this could be set dymaically instead of the pages current title
Blink
Del.icio.us
Digg
Furl
Google
Y! MyWeb


Zona de publicitate
Contacteaza-ne pentru mai multe detalii privind reclama pe Infocaini.ro.
Rase caini
Rase de caini lista nume
Lista detaliata rase
Grupe caini
Poze rase caini
Articole despre caini
Boli la caini
Povestiri despre caini
Comunitate
Utilizatori
Boxer(-)
Numar afisari pagina: 577
Grupa: Caini de paza si aparare
Nota rasa caini (3 voturi):
( pentru a vota trebuie

)
Energie:
Exercitii:
Jucaus:
Afectiune:
Prietenia cu caini:
Prietenia cu straini:
Dresaj:
Paza:
Protectie:
Ingrijire:
Fan grup rasa ( 1 ) Crescatori rasa ( 2 ) Link-uri utile
Origine
Germania
Inaltime
M. 57-63 cm F. 53-59 cm
Greutate
M. peste 30 kg la inaltimea de 60 cm F. circa 25 kg la inaltimea de 56 cm
Guloarea parului
Galben, vargat (tigrat-benzi inchise) pe fond galben sau brun; galben; diferite nuante de la roscat inchis pana la galbe; masca neagra limitata la regiunea nasului; marcaje albe limitate.
Istoric
Rasa Boxer descinde din Evul mediu, la formarea ei contribuind, prin mai multe incrucisari, rasele: Bullenbeissern din Brabant, Mastifful si Bulldogul engez. La sfarsitul secolului al 19-lea a fost nominalizat ca rasa, odata cu fondarea clubului german pentru cresterea cainelui Boxer (1896), raspandindu-se foarte repede in toata Germania. Mai tarziu, prin diferite metode de selectie dirijate, s-a obtinut un exemplar de caine Boxer care, pe langa infatisarea armonioasa, prezinta si o vie inteligenta si un caracter deosebit.
Caracteristici corp
Boxerul este de talie mijlocie, cu aspect atletic, corp solid, scurt, care se inscrie intr-o forma patrata, cu musculatura bine dezvoltata, proeminenta. Miscarile sale sunt vioaie, mersul elegant si liber, tinuta mandra si nobila, infatisarea supla si eleganta. Forma corpului da acestei rase o fizionomie caracteristica. In primul rand, trebuie sa fie bine proportionat fata de restul corpului; partea superioara a capului, putin bombata, trebuie sa fie svelta, fara obraji proeminenti. Frumusetea capului depinde de proportia armonioasa bot si partea superioara a capului, care nu trebuie sa fie prea mica. Botul trebuie sa fie dezvolatat, nu prea scurt, ascutit sau prea lung. Forma lui este influentata de aspectul celor doua maxilare si de dantura. Maxilarul inferior depaseste ca lungime pe cel superior (prognatism inferior), insa ambele trebuie sa fie mari. In fata, comisurile prezinta falduri groase si negre. Dantura este puternica si regulata. Nasul usor turtit, insa mai putin plat decat al Bulldogului; obrajii bine dezvoltati acopera usor botul. Urechile situate in varful capului pot fi taiate sau netaiate, de lungime potrivita si purtate vertical. (Potrivit modificarii standardului solicitata de R.F Germana si Suedia referitor la protectia animalelor, se cere sa nu mai fie taiate urechile cainilor din aceasta rasa). Ochii exprima energie si inteligenta; gatul este rotund si gros, destul de lung, tare si musculos, totusi uscativ, fara piele in flanduri sau salba, cu ceafa proeminenta, legat de spate printr-o arcuire eleganta; toracele adanc, greabanul bine aparent, spinarea scurta, dreapta, lata, bine muscularizata. Coada prinsa sus este taiata scurt. Parul este scurt, lucios, strans aderent pe corp.
Caracter
Boxerul este un caine puternic dar in acelasi timp armonios, energic, curajos, vigilent. Fidel si atasat stapanului si casei, bland in familie dar banuitor cu strainii, vesel si prietenos, in special cu copii, poate deveni in unele imprejurari teribil, infricosator. Nu este zgomotos, isi rezerva latraturile numai pentru alarma.
Datorita calitatilor sale este usor de dresat. Curat, neprietenos, cinstit, fara prefacatorii sau viclenii.
Utilizare
Chiar si cand imbatraneste, boxerul este deopotriva un caine de paza, de companie sau utilitar; ca si caine de politie. El apara din instinct stapanul, casa sau masina; privirea lui, atat de blanda capata la nevoie un fulger metalic care ii indeparteaza pe raufacatori. Caine utilitar si de aparare, Boxerul este printre cei mai bine adaptati nevoilor omului.

Niciun comentariu: